Home
Aanbod
Makelaardij
Hypotheken
Verzekeringen
Budding BV
Contact
Budding BV > Dienstverlening

Uitleg en werkwijze

 
Bij de koop van een huis hoort een hypotheek. Tenzij u voldoende eigen geld heeft of een bedrag kunt lenen van familie of vrienden. De manier waarop u de hypotheek wilt aflossen, bepaalt de hypotheekvorm. Daarbij moet u afwegen:
 • hoeveel geld u wilt/kunt lenen;                          
 • hoeveel risico u bereid bent te nemen;                            
 • hoeveel u per maand wilt/kunt aflossen;
 • hoeveel jaar de hypotheek mee moet gaan.

onze werkwijze
Een hypotheek is een grote financiële verplichting. Gelukkig staat u er in uw keuzes niet alleen voor. Wij zijn u graag van dienst met deskundig advies en begeleiding van het gehele proces van offerte tot aanvraag.

Wat kunt u van ons als hypotheekspecialist verwachten?
 • berekening van en advies over uw maximale hypotheek en maandlasten;
 • samenstelling van uw risicoprofiel;
 • selectie en uitleg van de best passende hypotheekvorm;
 • selectie van aanbieders met laagste rente;
 • inventarisatie van kans op Nationale Hypotheekgarantie of starterslening;
 • advies over afdekken van risico’s rond uw hypotheek.Hypotheekvormen

kies de beste hypotheek voor u en uw woning
 • Een hypotheek moet passen bij uw persoonlijke en financiële omstandigheden.
 • Maandelijks geld overhouden om leuke dingen te kunnen doen?
 • Eén kostwinnaar of tweeverdieners?
 • Gedeeltelijke of volledige financiering van de koopsom?
 • Wij helpen u met de best passende hypotheek.


lineaire hypotheek

dalend maandbedrag
U betaalt elke maand een vast deel van de lening af. De rente wordt berekend over het nog niet afgeloste deel van de lening. De lening wordt steeds minder, dus de rente over de lening daalt. Het totale maandbedrag wordt jaarlijks lager.

hypotheek volledig aflossen
Aan het eind van de looptijd heeft u uw hypotheek volledig terugbetaald. De rente over de lening wordt steeds lager. U kunt bij de belasting dus steeds minder rente aftrekken van uw inkomen.


annuïteitenhypotheek

vast maandbedrag
U betaalt elke maand een vast bedrag voor lening en rente samen. Het deel dat bestemd is voor de lening is laag. Het deel dat bestemd is voor de rente is hoog. Tijdens de looptijd  draaien de rollen om.

hypotheek volledig aflossen
Aan het eind van de looptijd heeft u uw hypotheek volledig terugbetaald.

hypotheekrenteaftrek
In het begin van de looptijd betaalt u veel rente. U heeft daardoor een hoge hypotheekrenteaftrek en daardoor weer lagere netto maandlasten.

afnemend fiscaal voordeel
Tijdens de looptijd wordt de hypotheekrenteaftrek minder, omdat het aandeel rente minder wordt en het aandeel lening toeneemt.Nieuwe wetten en regels

De overheid verandert de regels voor hypotheken regelmatig. U heeft hier geen omkijken naar, want als uw hypotheekspecialist houden wij dat allemaal voor u bij. Een voorbeeld van die veranderingen is dat u vanaf  1 januari 2013 bepaalde hypotheekvormen nog wel mag hebben, maar niet meer nieuw kunt afsluiten. Deze hypotheken zijn:

bankspaarhypotheek
Dit is een combinatie van een lening en een geblokkeerde spaarrekening of beleggingsrekening. Aan het eind van de looptijd lost u in een keer uw bankspaarhypotheek af methet opgebouwde vermogen op de spaar- of beleggingsrekening.

spaarhypotheek
Deze vorm werkt bijna hetzelfde als de bankspaarhypotheek. Het bijzondere hier is dat de hypotheekrente en de spaarpremie gekoppeld zijn. Hierdoor ontstaat een maximale renteaftrek voor de inkomstenbelasting en zekerheid over de einduitkering.

hybride hypotheek
Dit is een combinatie van een aflossingsvrije lening en beleggen. Met een maandelijkse inleg op een beleggingsrekening/verzekering groeit uw vermogen naar het uiteindelijke hypotheekbedrag, waarbij de einduitkering niet gegarandeerd is. Dit bedrag wordt gebruikt om op de einddatum de hypotheek af te lossen. U kunt overhouden of tekort komen.

aflossingsvrije hypotheek
Bij deze hypotheekvorm lost u tijdens de looptijd de lening niet af, u betaalt alleen rente. U geniet daardoor de maximale hypotheekrenteaftrek over de gehele looptijd. U bouwt echter geen vermogen op.

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date op het gebied van verzekeringen en financieringen.